Ejerskiftet er dommens dag – Der er gode grunde til at udskyde det

Det er efterhånden en del år siden, at man »ude i samfundet« fik øjnene op for, at succesfulde generationsskifter er vigtige, hvis vi fortsat skal opretholde en base af virksomheder, der kan finansiere vores velfærd. Og det skorter ikke på gode råd til, hvordan ejerskifter kan gennemføres. Men de mange rådgivere klager ofte over, at ejerledere og andre virksomhedsejere alt for sent begynder at arbejde med generationsskiftet.
Men måske er det ikke så mærkeligt, at ejerlederne fortrænger tanken om den dag, hvor de ikke længere står i spidsen for deres virksomhed. For overdragelsen er ikke noget, der bare sker på en skæringsdag. Der er tale om en stor og krævende beslutning. Desuden er det for mange ejerledere dommens dag. Den dag livsværket bliver gjort op i penge. Og så skal det jo helst se godt ud. Ikke fordi ejerledere grådige – mere fordi  de er en smule ærekære. Forståeligt nok – de har jo lagt alle deres kræfter i virksomheden et helt liv igennem.
Generationskifte-opgaven er omfattende, følelsesmæssigt belastende og økonomisk udfordrende. At få den tilrettelagt rigtigt kræver en proces, som ofte tager ti år eller mere. Processen involverer mange ud over efterfølgeren, hvad enten det nu er sønnen, en nær medarbejder eller en køber udefra. Først og fremmest familien, men også medarbejderne er dybt afhængige af processens udfald. Og kunder og leverandører følger som regel med på sidelinjen. Undervejs skal svære valg træffes. Hvem skal købe, hvornår og hvordan. Og hvorledes skal det økonomiske skifte lægges til rette i forhold til de øvrige familiemedlemmer? Risikoen for selv at blive skuffet eller skuffe andre i forløbet er overhængende.
Heldigvis er flere ejerledere begyndt at indse, at de – generationsskifte eller ej – altid skal drive virksomheden, så den let kan sælges. Det uanset om den skal sælges til en søn, en medarbejder eller en udefrakommende køber.
Det betyder først og fremmest, at der løbende skal investeres i udvikling af nye produkter og markeder. Men det betyder også, at selskabsstrukturen gøres klar i forhold til et salg.
Det andet svære forhold i generationsskifter ligger på købersiden. Det er svært at finde egnede købere og især finansiering.
Nogle kan  få en vækstkaution i vækstfonden, men ofte må man alligevel betale ni procent i banken for et lån. Det er meget at skulle forrente i en tid, hvor inflationen svinger omkring en procent.
Lettere bliver det ikke af, at de skattemæssige regler for virksomhedsoverdragelser ved generationsskifter er komplicerede. For år tilbage var det på mode at sige, at samfundet ikke havde noget ud af at få mindre virksomheder generationsskiftet. Hvis de blev afviklet, ville der opstå nye af sig selv. Det klarede markedet.
I dag kan vi heldigvis se, at videreførelse af mindre virksomheder rent faktisk giver samfundsmæssig gevinst. Det er i mange tilfælde lettere at overtage en virksomhed end at etablere en ny fra grunden. Derfor er det også vigtigt for politikerne at arbejde videre med lovgrundlaget for generationsskifter. Det kan bestemt blive bedre og mindre kompliceret.

One response to “Ejerskiftet er dommens dag – Der er gode grunde til at udskyde det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *